Zoeken naar wetenschappelijke zoekmachines

 
wetenschappelijke zoekmachines
 
7 tips voor het vinden van geschikte literatuur voor je onderzoek Snelafstuderen 95% slaagt op tijd.
Om je op weg te helpen hebben wij hier een aantal tips en handige websites voor je geselecteerd die je kunnen helpen bij het vinden van goede literatuur. Google Scholar De zoekmachine Google Scholar is speciaal bedoeld voor onderzoekers en mensen die geïnteresseerd zijn in wetenschappelijke publicaties.
Google Scholar.
Elke taal Zoeken in pagina's' in het Nederlands. Staan op de schouders van reuzen. Sommige functies werken mogelijk niet als JavaScript is uitgeschakeld. Schakel JavaScript in in uw browser voor de best mogelijke ervaring. Google Scholar in English. Help Privacy Voorwaarden.
De beste zoekmachines.
Met Google kunt u geavanceerd zoeken naar boeken. Op deze pagina kunt u zoeken naar boeken die gratis online gelezen kunnen worden. Wetenschappelijke artikelen zoeken. Sommige zoekmachines zijn gespecialiseerd in het zoeken naar wetenschappelijke informatie, bijvoorbeeld.: Directory of open access journals.
Literatuur zoeken Universiteitsbibliotheek Universiteit Utrecht.
Op deze pagina vindt u informatie en links over zoeksystemen om wetenschappelijke literatuur te zoeken en te vinden. De universiteitsbibliotheek constateert dat onderzoekers en studenten hun zoektocht naar wetenschappelijke literatuur graag zo breed mogelijk beginnen, via bijvoorbeeld Google Scholar. Daarom bieden wij ondersteuning in belangrijke, wereldwijde wetenschappelijke zoeksystemen.
Lijst van zoekmachines Wikipedia.
De resultaten van deze verschillende zoekmachines worden gecombineerd en gepresenteerd aan de gebruiker in één overzicht. Algemene metazoekmachines bewerken. A9.com Internationale metazoekmachine van Amazon.com. Ixquick Internationale metazoekmachine. Ixquick is de European Privacy Seal toegekend omwille van de hoge privacy die deze metazoekmachine biedt. Metazoekmachines die vacaturesites afspeuren bewerken. Werkvinder één van de oudste metazoekmachine voor vacatures. Joblift bestaat sinds 2016, net als Werkvinder kan een bedrijf geen vacatures direct op Joblift plaatsen. Jobbird kijkt niet alleen naar externe websites; bedrijven plaatsen ook vacatures direct op Jobbird. Indeed qua aantal bezoekers de meest bezochte metazoekmachine voor vacatures in 2017. PubMed archief van publicaties in de levenswetenschappen. Google Scholar doorzoekt wetenschappelijke publicaties in databanken als JSTOR.
Het vinden van gratis wetenschappelijke literatuur Wetenschap: Diversen.
Nogal wat auteurs zetten hun werk namelijk online en verder wordt in het kader van Open" Access" door menige instelling actief gewerkt aan het vrijelijk ter beschikking stellen van wetenschappelijke literatuur. Veel van dat gratis beschikbare werk is wel te vinden met de normale zoekmachines als Google, Yahoo of Bing, maar deze zoekmachines hebben een groot nadeel: de wetenschappelijk literatuur ligt daar uitgestrooid temidden van talloze andere zoekresultaten.
Zoeksystemen per vakgebied Universiteitsbibliotheek Universiteit Utrecht.
Zoeksystemen per vakgebied. Op deze pagina vindt u een overzicht van de zoeksystemen per vakgebied voor het vinden van wetenschappelijke literatuur. Informatica Natuur sterrenkunde. Communicatie informatiewetenschappen Duitse taal cultuur Engelse taal cultuur Franse taal cultuur Genderstudies Geschiedenis Internationale betrekkingen Islamitische Arabische studies.
Werkbank Academische vaardigheden.
Wetenschappelijke zoekmachines, zoals Google Scholar, beperken de resultaten van een zoekopdracht op het internet tot bepaalde typen websites, die relevant zijn in een academische context. Het belangrijkste nadeel van algemene zoekmachines, het beperkte en ongeclassificeerde resultaat, geldt echter ook hier.
Overzicht van de belangrijkste zoekmachines wereldwijd.
CrossRef Search Doorzoekt wetenschappelijke websites. El Cheapo prijsvergelijker voor producten. Google Shopping zoeken naar producten. Veilingkijker zoeken in sites met tweedehands spullen. Weblogs en nieuws. Technorati doorzoekt weblogs. Feedster doorzoekt het veranderende web. Zoekmachines voor bestanden via FTP. Zoekmachines in Nederland.

Contacteer ons